مراحل ساخت نوار نقاله

مراحل ساخت نوار نقاله

مراحل ساخت نوار نقاله

طبیعتا در صنعت، برای ساخت تمامی ماشین آلات نیاز به طی کردن مراحلی می باشد که پس از پایان این مراحل، نتیجه کار سیستم مورد نیاز می باشد. ساخت نوار نقاله ها هم به همین شکل بوده و نیاز است مراحلی برای ساخت نهایی این محصول طی شود که بر همین اساس قصد داریم در این مقاله به توضیحاتی در مورد مراحل ساخت نوار نقاله ها بپردازیم. تمامی مراحل طراحی تا ساخت کامل دستگاه بسیار حائز اهمیت است و کم کاری در هر بخش از کار، باعث بروز خطاهایی شده و پیشرفت کار را با مشکل رو برو می کند و از طرفی ممکن است محصول نهایی کارایی مطلوب را نداشته باشد.

پس می خواهیم در این بخش به صفرتا صد طراحی و ساخت انواع مختلفی از کانوایرها به طور کلی بپردازیم و به اهمیت هر بخش ساخت دستگاه به مرور اشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

۱- طراحی و نقشه کشی

مراحل ساخت نوار نقاله

 

در این مرحله ابتدا نیاز پروژه تعریف شده و سپس بر اساس آن نوع نوار نقاله و مشخصات فنی آن مشخص می شود. در هر پروژه ای با در نظر گرفتن نوع مواد، ابعاد محصولات و نیز شرایط آب و هوایی محلی که قرار است در آنجا کانوایر مورد استفاده قرار بگیرد، نوع سیستم مشخص شده و بر اساس همین ویژگی ها نقشه اولیه کانوایر آماده می شود. این ابتدایی ترین مرحله از ساخت سیستم انتقال می باشد.

مرحله نقشه کشی یکی از مهم ترین مراحل از شروع کار تولید می باشد، چرا که وجود هرگونه اشتباه و خطا در ثبت اطلاعات ابعادی و سایر ویژگی های کانوایر، باعث بروز مشکل در ساخت آن و در نتیجه در کارایی نهایی آن می شود. پس پیشبرد دقیق و صحیح این مرحله را جدی بگیریم.مراحل ساخت نوار نقاله

 

۲- تهیه مواد اولیه نوار نقاله

پس از آماده شدن نقشه دستگاه، نوبت به تهیه متریال اولیه جهت شروع ساخت دستگاه می شود که این متریال عبارتند از:

  • شاسی نوار نقاله: معمولا از جنس پروفیل ۴*۴، ۸*۴، ناودانی، ورق خمکاری شده و تیر آهن ساخته می شوند که انتخاب هر یک از این سازه ها بستگی به نوع کانوایر دارد.
  • تسمه نقاله: با توجه به نوع نوار نقاله، تسمه رویه دستگاه که وظیفه جا به جایی و انتقال محصولات را بر عهده دارد، در انواع لاستیکی، پی وی سی، توری و … مورد استفاده قرار می گیرد.
  • رولیک رفت و برگشت: در قسمت بالایی و زیرین تسمه نقاله از رولیک هایی استفاده می شود که وظیفه ی به حرکت در آوردن تسمه نقاله را بر عهده دارند. رولیک های بالایی وظیفه هدایت تسمه را به قسمت پایین یعنی رو به جلو و رولیک های برگشت وظیفه هدایت تسمه را به قسمت بالایی یعنی مسیر برگشت دارد. معمولا این رولیک ها در قطرهای ۶ و ۷ سانتی متری از جنس آهنی یا لاستیکی استفاده می شوند.مراحل ساخت نوار نقاله

 

رولیک رفت و برگشت

 

  • درام یا توپی: در ابتدا و انتهای نوار نقاله از توپی های جنس فولادی به صورت ثابت و متحرک به  کار می رود که وظیفه توپی ثابت اتصال به موتور و انتقال نیروی موتور به تسمه بوده و در مقابل نیز توپی متحرک وظیفه کنترل کشش تسمه را برعهده دارد. معمولا این توپی ها در قطرهای ۱۱، ۱۳، ۱۷، ۲۲، ۲۷، ۳۲، ۳۷ و … سانتی استفاده می شود.
  • موتور و گیربکس: این بخس از نوار نقاله وظیفه تامین نیروی اولیه دستگاه را جهت کار کرد برعهده دارد و نسبت به ابعاد و کارایی دستگاه، در توان ها مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • یاتاقان بندی: برای اتصال الکتروموتور و گیربکس به درام یا توپی، از یاتاقان استفاده می شود که نسبت به قطر شفت گیربکس، در سایزبندی ها و انواع مدل های مختلفی انتخاب می شوند. مراحل ساخت نوار نقاله

 

اشتراک گذاری